jueves, 8 de junio de 2017

RANSOMWARE

UN ATAC INFORMÀTIC QUE AFECTA A MIG MÓN

El Ransomware, son programes dissenyats per incriptar determinats arxius, és un virus massiu que te la capacitat de replicar-se a si mateix dins una xarxa  i exigeix un rescat de 275 euros en bitcoins, una moneda molt difícil de seguir-li el rastre, per desencriptar els arxius que el virus havia xifrat. Afecta a sistemes amb sistema operatiu o servidors Windows i s'aprofita d'aquests. La majoria de programes del Ransomware, fixan un temps detrminat perquè l'usuari pagui. 
Aquest virus ha afectat a grans empreses d'Espanya i Catalunya, a hospitals del Regne Unit, a Italià, a Estats Units, Rússia, Portugal, Turquia, Vietnam, Ucraïna i Taiwan.

El procediment habitual acostuma ser; tancar la xarxa, aillar el  virus, localitzar la data de entrada i restaurar totes les copies de seguretat anteriors d'aquella data i instal·lar les actualitzacions.

En aquests moments no podem estar segurs davant d'aquest virus ja que es pot revre en un simple correu i si l'obres estàs perdut... a més a més Windows 7, no té suport per part de l'empresa i està vulnerable. A més a més pel cost que suposa a les empreses no solen tenir actualitzacions dels programes i els equips i es possible que convisquin diferents sistemes operatius segons la data de compra, això implica que siguin més vulnerables a els atacs.
Resultat d'imatges de ransomware

jueves, 25 de mayo de 2017

VIDEO-LA PREGUNTA PUÑETERA


Les autores d'aquest vídeo som la Carla del Barrio, la Clara Toledano i jo. Aquest vídeo va sobre les diferents combinacions que es poden fer als cordons de les bambes i ho hem resolt a través d'un càlcul, aleshores la pregunta que hem qüestionat és: De quantes maneres es poden combinar els cordons?.

Hem fet aquesta pregunta perquè trobem que és una pregunta interessant i hi ha gent que ho porta de diferent manera per posar-li més detall a la sabata o senzillament perquè els hi ve així de la botiga.
El vídeo l'hem realitzat mitjançant la càmera del móvil, i l'hem editat amb el imovie. No hem tingut cap dificultat a l'hora de grabar-lo o editar-lo ja que tot ens ha funcionat correctament.

La reposta a la pregunta és: 43.200 combinacions.
                      
                                    



martes, 9 de mayo de 2017

VALORACIÓ SPOTS PUBLICITARIS


Hi han dos spot que els he considerat molt ben aconseguits i són  molt originals, están molt ben editats i enganxa als epectadors.

- Un és el del Miquel Vàzquez ja que té molt bons plans i és un bon spot publicitari. Opino que es podria presentar a un concurs i fins i tot a la televisió.


















- Igual que el de l'Andrea Gómez està super ben aconseguit i la música i l'editació està perfecte.




En general els spots són pitjors que el meu, ja que els que són pitjors ha sigut perquè no consideraba que estaven molt currats o no s'entenien.

Perquè un spot sigui bó de veritat ha de ser, original, currat que s'entengui i que sigui capaç de captar als espectadors.

Jo del meu spot modificaria que poguèssim tenir més material per grabar i saber més sobre l'editació d'un spot, ja que el que sabem és molt bàsic i no podem fer gran cosa.

viernes, 28 de abril de 2017

SPOT PUBLICITARI

CARCLAN
(sun & byte)
És un anunci publicitari d'una crema solar però que a la vegada incorpora un producte natural que serveix per prevenir les picades de mòsquit amb un aroma molt bò de vainilla. La crema surt disparada amb forma de spray així que és líquida i és més fácil alhora d'aplicar-la.

Procès
- Ho hem decidit ja que ara arriba l'estiu, i és temporada de mòsquits, així  que hem pensat que per poder pendre el sol tranquilament sense que et piqui ningún mosquit, el producte que hem creat seria la solució d'aquest problema.

Per grabar l'anunci vam haver de fer un guió en el que ens va ajudar a poder seguir els passos per realizar-lo.

El programa que hem utilitzat per fer-lo s'anomena "imovie".

Hem utilitzat edició d'audio  nomès pujant el volum de la veu.

No hem tingut cap dificultat alhora de fer el vídeo, però si que ens haguès agradat tenir una mica més de temps.

Programas d'edició
Hem utilitzat la càmera de grabar i per editar-lo el programa "imovie".

Repartiment
Ens hem repertit bè el treball ja que tot ho hem fet conjuntament, menys l'edició del vídeo.

Opinió
Jo opino que el treball ens ha quedat bastant bè ja que crec que hem assolit tot els que s'ens demanava i ho hem ensanyat d'una manera atarctiva.

Vídeo:

viernes, 7 de abril de 2017

CHARLA UPC

La UPC és la universitat que la gent que contribueix a imaginar el futur i a moure el món. És una institució pública de recerca i d'educació superior. Ensenyen arquitectura, l'enginyeria, les ciències i la tecnología. La considera com a posició d'avantatge per a la captació de talent internacional. Alan Turing és conegut per ser un dels creadors de la ciència de la computació i per donar un impuls cap a la informàtica moderna: va establir els conceptes d'algorisme i computació, treball la tesi de Church-Turing i va crear la Màquina de Turing. Es pot considerar que va ser un matemàtic, lògic, científic de la computació, criptògraf, filòsof britànic.



jueves, 6 de abril de 2017

FEM UN BON ÚS D'INTERNET?

La setmana passada vam anar a una classe del curs de 5è de primaria on els hi vam fer una conferència als nens sobre preguntes de si utilitzen bè l'internet.

El primer que vam fer va ser presentar-nos, aleshores vam començar a fer l'exposició amb l'ajuda del power point. Primer els hi plantejavem una sèrie de preguntes. I segons el contestaven els hi deiem quina era la resposta correcte i perquè. I així contínuament. Vaig estar molt a gust i jo crec que les meves companyes tambè, ja que els nens eren molt participatius. Al final d'haver fet les preguntes vam penjar una cartolina a la pissarra i allà van anar apuntant tot el que havien après, fins a omplir-la tota.

Estic molt satisfeta de la feina que he fet. Ja que jo crec que vam treballar i organitzar-ho molt bè, tot va sortir com esparavem.

El material informàtic que hem utilitzat ha estat un power point: https://docs.google.com/presentation/d/1FQlCcfa_UUzVBMyi13v2bVyZhYSDd5EZIy1GV9w4_g4/edit#slide=id.p

martes, 31 de enero de 2017

A Mesopotamia s'inventen el nostre calendari

He elegit aquest event ja que opino que va ser un gran descobriment i avanç per a la humanitat i que dia a dia el seguim fent utilizar, més actualizat, però a l'informació següent veuràs que l'idea és la mateixa:

Calendari mesopotàmic

(A Mesopotamia s'inventen el nostre calendari)

El calendari mesopotàmic va ser un dels primers calendaris de la humanitat. La arqueología asegura que van ser els sumeris: Els astrònoms  millor preparats que van aconseguir, per primer cop, reglamentar el calendari arcaic dels pastors del Neolític.
Així doncs, sobre l'any 4000 a.C va començar la historia documentada del calendari.

Mesos del calendari mesopotàmic

Resultat d'imatges de calendari mesopotamicEls mesos van estar dividits en quatre setmanes de set dies d'acord amb les fases de la lluna, quedant fora de compte els últims dos dies de cada mes. Els dies de la setmana van rebre el nom del Sol, de la Lluna, i dels cinc planetes que llavors eren coneguts com:
 
 
    - Marte
    - Mercuri
    -Júpiter
    -Venus
    - Saturn
 
 
Moviments de traslació terrestre
La diferencia entre el moviment de traslació terrestre sobre la seva òrbita al voltant del Sol, equivalent a 365,24219 días, amb el de la Lluna, no coincidían, doncs la verdadera separació entre cada llunació, és de 29 dies, 12 hores, 44 minuts i 2,9 segons. Aquestes lleugeres discrepeancies observant-les amb curts períodes, no eren significatives, però amb el pas dels anys, es produïa una notable diferència entre les estacions i els cicles llunars.
 
Resultat d'imatges de moviment de translació terrestre
 

Fonts: https://www.ecured.cu/Calendario_mesopot%C3%A1mico


 

 

martes, 17 de enero de 2017

PRIVACITAT A LES XARXES SOCIALS


La majoría de reds socials surt publicitat, les empreses paguen a la red social perquè els penjin, i és d'allà on treuen tants diners.

Depèn de quina, i també depèn del cost, però jo crec que com a màxim pagaría l'aplicació, WhatsApp perquè aquesta aplicació és molt útil per comunicar-te, per si tens una emergencia. És un missatge instantani.

                    És una llei que tenen les reds socials perquè acceptis les condicions i el que
                  et suposa registrar-te en aquella red social

                    Jo no llegeixo la política de privacitat, però ho hauria de fer, és la mandra que fa
                  llegir-se aquells textos tan llargs i complexos, que al fi i al cap és el que es vol
                  aconseguir. I tambè no et preocupes perquè al veure que la gent es registre
                  sense problema doncs això et dona una tranquilitat.

Al control de biografia, on posa: Tus redes y conexiones, et diu que Facebook mira com interactues amb aquelles persones, i que es queden les imatges i tot tipus d'informació que passes.
                    A les condicions on posa: No crearas más de una cuenta personal. Ja que molta
                  gent ho fa i no ho compleix.

                   No he trobat a faltar res de las condicions d'ús ni de política de privacitat, ja
                 que et deixa tot molt clar.
                  

                    Per mi les reds socials no són segures, jo no ultilitzaria les reds socilals per fer
                  negocis, ni per res a la cara, simplement per comunicar-se i coses que no són
                  perilloses per fer-se visibles

                    Per això, abans tinc en conta les coses que em preocupen com que tot tingui
                  contrasenyes, mirar la gent que em segueix, mirar com va l'aplicació de la red
                  social.

                  


viernes, 13 de enero de 2017

DOODLE


Hem elegit aquest event ja que creiem que les reds socials actualment són molt presents a les nostres vides, ara, tot gira al voltant de les reds socials, amb elles ens podem comunicar.

El dia Internacional de les reds socials es el dia 30 d'abril, ja que va ser el dia en el que es va crear el primer servidor web anomenat: WorldWideWeb en el any de 1993.

A l'imatge podem veure els icones de diferents reds socials, en primer lloc trobem l'icona de Facebook, que fa la funció de la G, en segon lloc trobem l'icona de you tube, que fa de O, en tercer lloc trobem l'icona de snapchat, que fa la funció de la O, en quart lloc trobem l'icona de Google plus, que fa la funció de la G, en cinquè lloc trobem l'icona de Vine, que fa la funció de L, i per últim lloc trobem l'icona d'Instragram, que fa la funció de la E.
I hem posat totes les lletres de color coincidint amb les de google.

El primer dia vam pensar quin doodle podiem fer, el segon vam començar ideas, i per últim el vam fer i acabar. Jo crec que amb el meu company ens vam entendre i ens vam repartir la feina molt bé.

Nosaltres hem utilitzat un únic programa que és GIMP, i hem pogut tenir totes les eines que necessitavem, com la goma d'esborrar, la de seleccionar la imatge, etc.

Jo crec que el treball ens ha quedat molt bé, hem aconseguit el nostre objectiu, assolint totes les coses que es demanava.