jueves, 8 de junio de 2017

RANSOMWARE

UN ATAC INFORMÀTIC QUE AFECTA A MIG MÓN

El Ransomware, son programes dissenyats per incriptar determinats arxius, és un virus massiu que te la capacitat de replicar-se a si mateix dins una xarxa  i exigeix un rescat de 275 euros en bitcoins, una moneda molt difícil de seguir-li el rastre, per desencriptar els arxius que el virus havia xifrat. Afecta a sistemes amb sistema operatiu o servidors Windows i s'aprofita d'aquests. La majoria de programes del Ransomware, fixan un temps detrminat perquè l'usuari pagui. 
Aquest virus ha afectat a grans empreses d'Espanya i Catalunya, a hospitals del Regne Unit, a Italià, a Estats Units, Rússia, Portugal, Turquia, Vietnam, Ucraïna i Taiwan.

El procediment habitual acostuma ser; tancar la xarxa, aillar el  virus, localitzar la data de entrada i restaurar totes les copies de seguretat anteriors d'aquella data i instal·lar les actualitzacions.

En aquests moments no podem estar segurs davant d'aquest virus ja que es pot revre en un simple correu i si l'obres estàs perdut... a més a més Windows 7, no té suport per part de l'empresa i està vulnerable. A més a més pel cost que suposa a les empreses no solen tenir actualitzacions dels programes i els equips i es possible que convisquin diferents sistemes operatius segons la data de compra, això implica que siguin més vulnerables a els atacs.
Resultat d'imatges de ransomware

No hay comentarios:

Publicar un comentario