martes, 31 de enero de 2017

A Mesopotamia s'inventen el nostre calendari

He elegit aquest event ja que opino que va ser un gran descobriment i avanç per a la humanitat i que dia a dia el seguim fent utilizar, més actualizat, però a l'informació següent veuràs que l'idea és la mateixa:

Calendari mesopotàmic

(A Mesopotamia s'inventen el nostre calendari)

El calendari mesopotàmic va ser un dels primers calendaris de la humanitat. La arqueología asegura que van ser els sumeris: Els astrònoms  millor preparats que van aconseguir, per primer cop, reglamentar el calendari arcaic dels pastors del Neolític.
Així doncs, sobre l'any 4000 a.C va començar la historia documentada del calendari.

Mesos del calendari mesopotàmic

Resultat d'imatges de calendari mesopotamicEls mesos van estar dividits en quatre setmanes de set dies d'acord amb les fases de la lluna, quedant fora de compte els últims dos dies de cada mes. Els dies de la setmana van rebre el nom del Sol, de la Lluna, i dels cinc planetes que llavors eren coneguts com:
 
 
    - Marte
    - Mercuri
    -Júpiter
    -Venus
    - Saturn
 
 
Moviments de traslació terrestre
La diferencia entre el moviment de traslació terrestre sobre la seva òrbita al voltant del Sol, equivalent a 365,24219 días, amb el de la Lluna, no coincidían, doncs la verdadera separació entre cada llunació, és de 29 dies, 12 hores, 44 minuts i 2,9 segons. Aquestes lleugeres discrepeancies observant-les amb curts períodes, no eren significatives, però amb el pas dels anys, es produïa una notable diferència entre les estacions i els cicles llunars.
 
Resultat d'imatges de moviment de translació terrestre
 

Fonts: https://www.ecured.cu/Calendario_mesopot%C3%A1mico


 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario