martes, 8 de noviembre de 2016

FRIS CRONOLOGIC NOVEMBRE

He elegit el descobriment del foc ja que trobo que és un dels descobriments més importants que ha passat en la història de la humanitat, gràcies a això disposem de llum, escalfor i la cocció dels aliments. El foc és un element imprescindible i sense ell no podríem viure.

El domini del foc pels primers humans fou un punt d'inflexió en l'evolució humana i en l'evolució cultural que permeté proliferar les poblecions d'espècies humanes.
Moltes de les dietes dels homínids canviaren després de l'arribada del foc. Hi han proves les més primerenques que van haver-hi en les excavacions realitzades a l'est de l'Àfrica i gràcies aquestes han descobert molta informació sobre el descobriment el foc.


El descobriment del foc.

(Informació que potser encara no sabies sobre el seu descobriment)

Resultado de imagen de fuego

Les proves més primerenques de l'ús pels humans del foc prové de diverses excavacions arqueològiques a l'est de l'Àfrica,  Les proves a Chesowanja consisteixen en fragments d'argil.la vermella cuita datats de fa 1,42 milions anys. El rescalfament dels fragments trobats al lloc revelaren que l'argila s'hagué d'escalfar a 400°C per endurir-la.
La primera evidència definitiva va ser confirmada a Swartkrans, Sud-àfrica.

El poder controlar el foc ha permès als Homes tenir una certa independència, que al seu torn va contribuir a la migració des de l'Àfrica cap a Europa, per després poder expendir-se per tot el món. Això es deu al fet que, podent generar foc , els Homes no depenien de les causes naturals per poder utilitzar-lo i tenien més facilitat per traslladar-se sense preocupacions climatològiques. 

Dieta
Van haver-hi canvis de dieta, els components indigeribles com la cel.lulosa i el midó, certes parts de la planta, com tiges, fulles madures, les arrels engruixides i els tubercles no formaren part de la dieta dels homínids fins després de l'arribada del domini del foc. Un avantatge va se la millora en el desenvolupament del cervell va permetre una digestió més eficient d'aliments rics en midó i, conseqüenment, va permetre una major ingesta calòrica mitjançant la ingesta de proteïnes cuites. 
Les dentició d'Homo erectus i el desgast de les dents reflecteixen el consum d'aliments com carns dures i arrels vegetals.

Conducta
Un canvi de conducta dels humans fou el foc i la seva llum. L'activitat no es restringia a les hores amb la llum solar. A banda, alguns mamífers i insectes hematòfags eviten el foc i el fum.
Resultado de imagen de com feien el foc a la prehistoria


Com ho feien?
1r- Agafaven una pedra de sílex i una pedra de pirita
2n- Amb unes plantes finetes feien com un niu d'ocell
3er- Quan ja ho tenien tot preparat es posaven a picar les dos pedres sobre el niu per si queia alguna espurna.
4rt- Un cop ja havien fet l'espurna bufaven per fer més gran el foc.
5è- Agafaven un fusta i un pal i començaven a fregar giran el pal amb les mans a una gran velocitat, el pal amb el niu (tambè acompanyaven unes plantes fines per fer el niu).
6è- Fins que es començava a escalfar tot i les espurnes encenien la pols de la fusta i finalment es feia foc. 




Tot seguit us deixo un vídeo sobre els humans a la prehistòria sobre el descobriment del foc:








No hay comentarios:

Publicar un comentario